Aarhus Sommeropera

DARWIN

En ny opera af Niels Marthinsen og Bent Nørgaard om videnskab, kærlighed og etiske dilemmaer.

Store naturvidenskabelige opdagelser ændrer en gang imellem vores forestilling om, hvem vi er, og hvor vi kommer fra - og det største erkendelsesskred kom måske med udviklingslæren og Charles Darwins bog Arternes oprindelse.

Historien om, hvordan Charles Darwins opdagelser ændrede verden er en dramatisk saga om voldsomme etiske og moralske brydninger i Dronning Victorias England. Operaen fokuserer imidlertid på den sande historie om Darwins samliv og hans store kærlighed til sin kone Emma. Hun var en troende kristen, og Darwin udsatte i mange år offentliggørelsen af Arternes oprindelse på grund af Emmas tro.

På trods af deres store kærlighed til hinanden var deres forskellige meninger om livet efter døden en stadig kilde til uenighed. Men alligevel var det Emma, som i sidste ende overtalte Charles til at udgive sit værk, efter Charles modtog et afgørende brev fra en kollega, der var i færd med at udgive en teori med de samme tanker som Darwin.


Klik her for libretto til DARWIN


Instruktør og scenograf: Bent Nørgaard
Dirigent: David Riddell

Charles Darwin: Jesper Mikkelsen
Emma Darwin: Anette Bod
Dr. J. D. Hooker: Mathias Hedegaard
Kvartetten: Julie MeeRa Albertsen,
                  Sidsel Aja Eriksen,
                  Anders Christensen,
                  Benjamin Molonfalean

Randers Kammerorkester

NYHED:

I år kan du også opleve Den Gamle By efter lukketid på en videnskabshistorisk rundvisning!

Se Den Gamle By med nye øjne og hør historien bag udgivelsen af Arternes Oprindelse, når Aarhus Sommeropera inviterer til en videnskabshistorisk oplevelse i Den Gamle By før to af vores forestillinger.

Her kan du først opleve Den Gamle By efter lukketid, når en af museets vidende og velformidlende guider viser rundt i 1800-talsdelen i byen – den periode, hvor Darwins ideer kom til Danmark. Derefter fortæller Laura Søvsø Thomasen om myter og fakta i forbindelse med Darwin og modtagelsen af Arternes Oprindelse i Danmark.

Rundvisningen starter kl. 17.30. Der er mulighed for at bestille spisning i løbet af arrangementet: 3 stykker højtbelagt smørrebrød fra Frk. Jensens Kogebog for 145 kr. (drikkevarer købes særskilt). Bemærk tilmeldingsfristen er 10 dage før arrangementet.

Arrangør: Aarhus Sommeropera og Den Gamle By

Datoer for omvisningen: 30. august og 6. september 2017 kl. 17.30-19.15

Mødested: Indgangen til Helsingør Theater, Den Gamle By, Aarhus

Omvisningen er gratis, men tilmelding er nødvendig på pr@aarhus-sommeropera.dk - senest to dage før forestillingen. Smørrebrød (145 kr.) skal ligeledes bestilles, dog senest 10 dage før den ønskede dato på pr@aarhus-sommeropera.dk.